Kopi av Vaffeldagen - test

 8 tips for å få de beste vaflene.

Lag jevnt stekte, sprø og saftige vafler hver gang.

Eksperimenter med nye vaffeloppskrifter. Husk at med vaskevaffel blir jernet godt som nytt.

1. Sprø på utsiden, saftige på innsiden.
De beste vaflene får du ved å steke i vaffeljern med luftspalter innebygd i jernet. Det gjør at overflødig damp slipper ut, og vaflene blir sprø på utsiden og forblir saftige på innsiden.

2. Jevnt stekt = best resultat.
Et vaffeljern som steker jevnt, er viktig for et godt vaffelresultat. Utformingen på jernet har stor effekt. Våre vaffeljern har konisk utformede plater og luftspalter. Sammen sørger disse for at vaffelrøren blir jevnt fordelt i jernet og overflødig luft slipper ut. Dette gjør også at du slipper å fordele røren utover med øsen.

3. La røren svelle

La vaffelrøren svelle i 15-30 min. Da blir det enklere å steke vaflene og de blir luftigere.

4. Unngå tynn røre

Unngå for tynn vaffelrøre, spesielt ved bruk av havregryn og grovt mel. Det kan føre til at vaflene henger lettere fast i vaffeljernet.

5. Sprø vafler

Legg vaflene enkeltvis på en rist hvis du ønsker en sprø finish, ikke stable dem. Bruk litt Farris i røren for ekstra sprø vafler.

6. Lag vaffelrøre i blenderen

Lag vaffelrøren i blenderen for å blande ut alle klumper og få en glatt røre. Spesielt ved grove vafler eller vafler med grønnsaker i røren.

7. Bruk plast- og trematerialer

Bruk kun tre- og plastredskaper for å bevare vaffeljernet og belegget lengst mulig.

8. Grove vafler

Grove vafler setter seg lettere fast i jernet, smør da jernet mellom hver 2. og 3. vaffelplate, og de vil slippe lettere.